Системата от плаващи понтони е уникална със своята бързина на изпълнение, функционалност при реализацията на форми и екологичност. При правилна експлоатация може да функционира безпроблемно в продължение на 30 и повече години, като поддръжката не изисква почти никакви разходи.

1. FP – 50/50/40см – 350кг/м2 – товароносимост. Изключително лесния монтаж и голямата мобилност, позволяват лесното предвижване и промяна в конфигурацията. По този начин се постига максимален брой места за приставане, както и разнообразни естетически решения. Специалната форма на част от понтоните – V – позволява паркирането на малки лодки, яхти и джетове върху тях. Могат да бъдат монтирани на всяко място, където има вода и на всякакъв бряг. Дънното закотвяне позволява безпроблемната експлоатация и голямата сигурност дори и на такива места, където има по силнo изразена интензивност на движението на водата – приливи, течения. Тези понтони са изцяло екологичен продукт. Произведени са от Високо Молекулярен Полиетилен с висока плътност и устойчивост HMWHDPE, UV – защита и неплъзгаща повърхност. Абсолютно безвредни за водата и флората. Освен за яхтени пристанища това ги прави подходящи при направата на развъдници, аквариуми, басейни и тн.

2. CPS – в стандартен размер на контейнери, 5т – товароносимост.

Този вид понтони с голямата си товароносимост от 5 т единият, голямата си височина и специалната изработена за него устойчива връзка – RPC може да бъде използван широко освен като мобилна основа за морско строителство така и за вълноломни системи /Break Water Systems/.
Не на последно място бихме посочили, че освен време използването на тези понтони позволява изключителна икономия и на средства, заради изключително конкурентната си цена, съпоставена с конвенционалното строителство на пристани от полимер бетони.

Категории: Понтони